Werkwijze
Werkwijze

Boomkwekerij Frans van Dongen is gespecialiseerd in het kweken en leveren van een breed assortiment tuinplanten.

 

Op een oppervlakte van zo'n 4 ha, bestaande uit ongeveer 2,75 ha vollegronds teelt en ongeveer 1 ha container teelt, kweken wij onze producten. Veelal van stek tot leverbare plant.

Hiertoe hebben wij de beschikking over :

  • Een kas (deels verwarmd) voor vermeerdering en opkweek van uitgangsmateriaal
  • Een cabrioletkas (rolair) voor opkweek en overwintering
  • Een tweetal tunnels (met zijluchting) ook voor opkweek en overwintering
  • Containerveld
  • Vollegronds perceel

 

Uiteraard is onze containerteelt recirculerend.

 

De vollegronds planten worden opgekweekt in goed gedraineerde grond met een hoog organische stof gehalte. Hierdoor zijn we verzekerd van een goede groei en een goed wortelgestel. Om dit te behouden wordt elk jaar voor het plantseizoen ruim compost en tuinturf aangebracht.

Vanzelfsprekend worden de planten indien nodig tijdig verplant en rondgestoken / ondersneden, bemest, gebonden en gesnoeid. Dit alles om een goede hergroei en kwaliteit te kunnen leveren.

 

Onze planten leveren wij af in gaas (zowel acryl als jute), blote wortel en container (zowel potgekweekt als versgepot). Tevens kan er met draadkorf worden geleverd dit alles afhankelijk van uw wensen.

Vervolgens kunnen we alles verpakken voor transport op diverse manieren ook weer afhankelijk van uw wensen. Ook kunnen wij transport voor u verzorgen met eigen vervoer of transportbedrijf.

 

Uiteraard zijn wij graag bereid om u uitgebreid te voorzien van advies.